Breng geluk in je eigen huis

E.H. Lo

Bestellen via:

Inspirerende verhalen om beter te wonen en te leven

Dit boeiende doe- en leerboek voor de inrichting van je huis verzamelt vele Indische, Egyptische en Taoïstische waarheden en verhalen. Zowel in de tempel, huis als lichaam huist een ziel. Dit boek leert je hoe die op een harmonieuze manier te ontplooien.

Bij wonen en bouwen komt heel wat kijken. Het vinden van de ideale plaats, het geschiktste materiaal en de juiste vorm is meestal sneller gezegd dan gedaan. Doel van dit bouwen is altijd al geweest dat mensen zo een veilig nest kunnen maken: een plek van geluk en harmonie. Dit boek kiest voor een symbolische benadering van tempel, woonhuis en lichaam. Alledrie huisvesten ze een ziel. Om die ziel volledig tot ontplooiing te laten komen, moet er harmonie zijn. E.H. Lo komt uit het Verre Oosten, waar zijn jeugd in het teken stond van tao en mystieke discipline. Hij behaalde in Gent zijn diploma binnenhuisarchitectuur en verdiepte zich verder in de oude Egyptische, Griekse en boeddhistische bouwkunst. Naast zijn werk als interieurarchitect geeft hij ook geregeld voordrachten over bouwen en wonen.

Dit boek heeft aandacht voor alle aspecten die bij bouwen en wonen komen kijken, van plattegrond tot inrichting. Met behulp van verhalen, concrete ervaringen en filosofische inzichten uit oosterse en westerse culturen wordt getoond hoe de lezer zijn huis en leven in geluk kan doen groeien.

Biografie auteur:

Eng Hian Lo werd geboren in 1954 in Pekalongan, Indonesië

Lo bracht zijn jeugdjaren door in het verre Oosten waar hij werd opgevoed volgens Chinese waarden en tradities. Hij volgde lessen van verschillende Chinese en Javaanse mystieke meesters
en toonde al van jongs af aan interesse in natuur- en kosmologische krachten.

In 1984 studeerde Lo af met onderscheiding als interieur-architect in de Hogeschool Gent. Van 1984 tot 1993 oefende Lo het beroep van architect uit met verschillende realisaties. Van 1993 tot 1998 bestudeerde hij het oude Feng Shui en Taoistische en Boeddhistische filosofieën. In 1998 volgde de publicatie van zijn eerste boek "Bouwen en Wonen volgens Feng Shui" door Akasha. Van 1998 tot 2000  bestudeerde Lo de principes van het bouwen van de Oude Grieken en Egyptenaren, Romeinen, Kelten en Hindoes en de invloed van kleuren op de mens. Later (tot in 2005) zocht Lo naar de oorzaken en gevolgen van pijn, angst en vertrouwen. Dit gebaseerd op de observatie van de mens zowel in het Oosten als in het Westen. In 2006 volgde de publicatie van de boeken "Breng geluk in je eigen huis" door Yin Books en "Look in the mirror" door Olympia Publishers.

Er zijn heel wat parallellen aan te stippen tussen onze ademhaling en die van onze woning.

– E.H. Lo