De gebalanceerde leider

Michèle Mees

Bestellen via: pascale.ameye@cfbl.eu

Sleutels tot meer evenwicht tussen masculiene en feminiene energie.
Gebalanceerd leiderschap is het (h)erkennen, ontwikkelen en inzetten van zowel masculiene als feminiene kwaliteiten in management. Wetenschappelijke inzichten tonen aan dat elk individu kan putten uit zijn/haar innerlijke masculiene en feminiene kwaliteiten. De manier waarop die kwaliteiten doorheen het leven ontwikkeld worden, verschilt echter voor mannen en vrouwen. De auteur pioniert in haar zoektocht naar een betere balans die zowel bijdraagt aan productievere professionele relaties als persoonlijk geluk.

In het boek komen ook volgende bedrijfsleiders aan het woord: Adrienne Axler (CEO Sodexo), Didier Bellens (CEO Belgacom), Herman Daems (Voorzitter Gimv, BNP Paribas Fortis en Barco), Rudi De Becker (CEO Univeg), Michel Deboeck (Managing Partner Acker Deboeck and Company), Astrid De Lathauwer (Executive VP Human Resources Belgacom), Marcia De Wachter (lid Directiecomité Nationale Bank van België), Karen Hamaker-Zondag (auteur, psychologe), Mimi Lamote (VP Pearle Europe), Yvette Mignolet (ex-CEO Vitaya), Axel Miller (Managing Director Petercam), Jean-Pierre Schoenaers (Director Benelux Akzo Nobel), Johnny Thijs (CEO Bpost), Prof. Dr. Herman Van den Broeck (Partner Vlerick Leuven Gent Management School), Phillip Vandervoort (Operationeel Directeur Microsoft Latijns-Amerika), Patricia Van Dijck (CEO Lundbeck), Saskia Van Uffelen (CEO Bull), Christel Verschaeren (Director Transformation & Adoption IBM), Christina von Wackerbarth (leiderschapscoach INSEAD).

Biografie auteur:

Michèle Mees is partner bij het consulting en coachingbedrijf Femco, waar ze mee aan de wieg stond van het Centre for Balanced Leadership. Michèle begeleidt CEO’s en management- teams bij het creëren van een gebalanceerde organisatiecultuur, het ontwikkelen van feminiene en masculiene kwaliteiten en het verbeteren van de genderbalans. Haar passie komt voort uit haar geloof dat dit leidt tot gelukkigere medewerkers, tot sterkere klantenrelaties en tot duurzamer en respectvoller ondernemen.

In de jaren tachtig, tijdens haar studies aan de Universiteit Gent, richtte Michèle een studentenwerkgroep rond vrouwenemancipatie op. Na haar studies aan de Vlerick Leuven Gent Management School startte ze haar loopbaan in de reclamesector, waarna ze enkele internet- bedrijven mee uit de grond stampte. Vervolgens was Michèle partner bij een marketing consulting bedrijf. In 2008, na een carrière van 18 jaar, stelde ze met verwondering en ergernis vast dat ze bij haar klanten nog steeds als een van de weinige vrouwen rond de tafel zat. Op dat ogenblik besliste ze mee aan de kar van verandering te trekken en samen te werken met Danielle Moens van aanvankelijk Femco en later het Centre for Balanced Leadership.

Michèle schreef reeds een aantal artikels over marketing en communicatie, en is co-auteur van het boek ‘Personeelsmanagement en communicatie in organisaties’ (uitgegeven bij Kluwer).

Michèle Mees is getrouwd met Wim Ceelen en samen hebben ze twee tieners, Margot en Max. Michèle is gelukkig als ze alle domeinen van haar leven in balans kan houden en af en toe achter de piano kan plaatsnemen.

Gebalanceerd leiderschap is in eerste instantie het creëren van openheid voor de feminiene en masculiene zijde van je persoonlijke ijsberg.

– Michèle Mees