De haalbare utopie

Jan Bossuyt

Bestellen via: Ga naar shop

Ongewone tijden vragen ongewone antwoorden. “Dit boek wil verantwoorde hoop bieden in onzekere tijden, waar alle houvast wegglijdt. Vanuit het geloof dat we in staat zijn onszelf te overstijgen. Het boek reikt handvatten aan waarmee we onszelf kunnen bevrijden om op weg te gaan naar onze diepste dromen.

Ik ben altijd gepassioneerd op zoek gegaan naar bredere verbanden, de grotere samenhang tussen al die schijnbaar ontelbare losse impulsen die het leven en de mensheid beïnvloeden en in een bepaalde richting stuwen.

Persoonlijk ervaar ik de crisis als een keerpunt in onze moderne geschiedenis. We bevinden ons in een echte systeemcrisis. Ik geloof dat het nooit meer wordt zoals voorheen. Maar ik blijf geloven in een hoopvolle toekomst.

Bestel nu!

Dromen vormen de basis van een nieuwe wereld. Wat vroeger onmogelijk werd geacht, is vandaag in veel gevallen toch werkelijkheid geworden. Als we een nieuwe wereld willen bouwen, mogen we ons dus niet laten afschrikken door beperkingen die we onszelf onbewust aanpraten. We mogen blijven dromen en hopen dat we die dromen kunnen realiseren.

Is mijn stelling dat het beste antwoord op de huidige crisissen en bedreigingen erin bestaat om samen betere mensen te worden, een onbereikbare utopie? Volgens mij niet. Het is geen blind geloof. Er zijn wel degelijk reële kansen om de mensheid naar een hoger niveau te tillen. We beschikken over alle moderne technologie. Maar als  mens zijn we achterwege gebleven. Sleutelen aan de mens wordt the last frontier.”

 Jan Bossuyt

Biografie auteur:

Bossuyt  °1939

Burgerlijk Scheikundig Ingenieur
MBA Vlerick Leuven Gent Management School
1965 – 2004: algemeen directeur van Boss Paints (Waregem-Beveren–Leie) en stichter van de Colora-winkelformule Verf met Advies. Op vandaag bestuurder.

 

Klik hier voor de bundelkorting