Durf! 8 bouwstenen om uit je comfortzone te stappen

Kris Colpaert & Karlien Eeman

Bestellen via: www.boek-durf.be

Dit boek biedt ondernemende vrouwen de kans hun grenzen te verleggen, maar daarnaast ondersteunt het ook eenieder die zowel privé als professioneel op zoek is naar een leven vol energie en een gevoel van voldoening.

Beide dames hebben al meermaals ondervonden dat grenzen verleggen niet zo evident is. Hun job confronteert hen dan ook voortdurend met allerhande processen van verandering. Die verschillende evoluties gaan gepaard met differente aspecten en die vind je dan ook terug in hun boek. ‘Groeimindset’, ‘positivisme’, ‘passie en talenten’, ‘durven en doen’, ‘kwetsbaarheid’, ‘personal branding’, ‘netwerken’ en ‘blijven bewegen’ zijn de topics die aan bod komen en die de lezer meenemen over de grens van hun comfortzone.

Het boek is theoretisch onderbouwd en het bevat eveneens interviews met grote namen zoals Elke Jeurissen, Sabine Appelmans, Wouter Torfs, Karolien Debecker en Sofie Dumont. De vlotte schrijfstijl houdt de toon luchtig en de vele oefeningen en tips zetten aan tot actie. Durven doen en je comfortzone verlaten, dat is immers waar het om draait.

Wouter Torfs omschrijft het boek als volgt: ‘Zou jij met meer passie, veerkracht en vitaliteit in het leven willen staan? Dan is dit boek een absolute aanrader boordevol praktische inzichten en echt bruikbare kant en klare tips! Het is geschreven door twee op en top vrouwelijke professionals van bij ons en gericht op vrouwen die dag in dag uit hun mannetje moeten staan thuis en op het werk. Een man had dit boek niet kunnen schrijven maar ik heb er als man wel veel uit geleerd!’

Biografie auteur:

Kris Colpaert; behaalde een Master Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Ze is al twintig jaar actief in de bedrijfswereld, waarbij ze bedrijven begeleidt in hun groei en de continue ontwikkeling van hun medewerkers. Ze werkte onder meer als HR Manager voor Telindus en Innogenetics.
In 2008 richtte ze haar eigen consultingbedrijf op met de naam Confide, wat verwijst naar vertrouwen. Ze is werkzaam als consultant, met als specialisaties het rekruteren van managementprofielen, ontwikkeling van talenten en organisaties, personal coaching en loopbaanbegeleiding (o.a. topsporters). De laatste jaren volgde ze intensieve trainingen in onder meer coaching, NLP en selfcoaching (stressverlaging).

Kris gelooft sterk in de kracht die ieder van ons bezit, zelfs als die niet altijd zichtbaar is. Ze gelooft ook heel sterk in de vrijheid om keuzes te maken. Je hebt altijd een keuze, hoe moeilijk deze soms ook is.

Ze slaagt er snel in om een vertrouwd klimaat te creëren, en is daarbij heel ontwapenend en empathisch. Ze connecteert gemakkelijk met anderen. Ze luistert oprecht, staat open en pakt de zaken op een positieve, enthousiaste en energieke manier aan. Met humor kom je heel ver, dat is haar overtuiging.

Iedereen rondom haar die haar vertrouwen niet beschaamt. Ze is zeer passioneel in alles wat ze doet en aanpakt. Met diezelfde passie en enthousiasme trekt ze graag anderen mee en legt ze graag samen met hen een weg af.

Karlien Eeman; behaalde een Master Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Vandaag werkt ze als Change Consultant. Tien jaar geleden richtte ze People Impact op, een consultingorganisatie die gespecialiseerd is in het begeleiden van organisaties en mensen.
Zij heeft een rijke ervaring als Change Consultant, Talent Manager, Trainer en Coach binnen grote organisaties als Accenture en Microsoft, en ook binnen kleinere, sterk groeiende bedrijven.

Karlien gelooft dat handvaten nodig zijn om beter te kunnen surfen op de golven van verandering. Daarom nodigt ze mensen uit om uit hun comfort zone te komen.

In haar aanpak is ze enthousiast en creatief. Ze functioneert vanuit een optimistische ‘can do’-mentaliteit, werkt actie- en resultaatgericht en probeert graag nieuwe dingen uit.

Karlien heeft een hart voor mensen, hun talenten, hun passies en hun
kwetsbaarheid. Ze voelt steeds de uitdaging om het volledige potentieel aan te boren van alles en iedereen.
Challenging the status quo is haar ding.

Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites you.

– Kris Colpaert & Karlien Eeman