Geen excuses meer!

Laurence Verwee

Download het eerste hoofdstuk hier

Na meer dan dertig jaar in zowel de uitgevers-, media- als communicatiesector te hebben gewerkt, en vaak tegelijkertijd, zette auteur Laurence Verwee de stap om een eigen boek te schrijven. De stap van uitgever en schrijfcoach naar auteur lijkt evident maar is het absoluut niet. Dat heeft ze bij het schrijven van dit boek maar al te goed ervaren. Niet alleen haar jarenlange ervaring kwam naar boven, maar ook haar vele struggles en angsten. Dit boek schrijven bood haar de kans om haar vele excuses onder de loep te leggen en haar angsten onder ogen te zien. Ook leerde ze alles op een rij te zetten, zodat ze jou en haar klanten nog beter kan begrijpen en ondersteunen.

Alle coaches, trainers en ondernemers leiden een uiterst druk leven, natuurlijk gaan hun kinderen en klanten altijd voor, natuurlijk zijn er al veel boeken op de markt over hun topic, en natuurlijk is een boek schrijven hun vak niet. Toch zijn er heel wat redenen om hun boek wél op de markt te brengen. Diep vanbinnen weten ze dat zelf ook, anders zou die jaarlijks uitgestelde droom hen niet telkens blijven plagen.

Zou het kunnen dat hun boek er maar niet komt omdat ze niet doorheen de excuus-fase breken? En wat om onder begeleiding 7 stappen te zetten waardoor ze zowel hun excuses onder ogen ziet als aan de slag gaan om eindelijk werk te maken van hun boek? Als ze deze stappen volgen en ligt op het einde van dit boek hun boek op tafel in een ruwe versie. Ik laat hen ook zien hoe ze hun boek kunnen promoten, en hoe ze het minstens drie jaar lang levendig kunt houden na de publicatie.

Dit boek bundelt al haar ervaring als uitgever en schrijfcoach, zodat jij, als lezer over dit leerproces geen dertig jaar hoeft te doen.

7 stappen
De 7 stappen die ze doorloopt geven jou zicht op wat er allemaal bij het schrijven en uitgeven van een boek komt kijken. Alle tips die ze meegeeft aan jou en haar klanten heeft ze zelf kunnen testen op hun waardevol karakter.

In dit boek vind je de stappen die noodzakelijk zijn om van jouw verhaal een succesverhaal te maken, en alle vragen die je hebt rond het boekproces, zoals:

° Hoeveel kost dat, een boek uitbrengen?
° Is er wel een markt voor dit boek?
° Wie zit erop te wachten?
° Er zijn al zoveel boeken over mijn onderwerp geschreven.
° Wat heb ik nog meer te bieden?

Op deze vragen en vele andere krijgt de lezer een antwoord.
Hierdoor krijgt de lezer meer inzicht in:
° wat een boek voor hen oplevert,
° hoeveel werk en tijd een boek vraagt,
° hoe je het schrijven best kan inplannen in je drukke leven,
° hoe je na het schrijven aan de slag kan met je boek en wat eraan te pas komt als je geen kaas hebt gegeten van marketing.

De lezer krijgt alle sleutelelementen aangereikt zodat hun boek schrijven geen onhaalbare kaart meer is. Een stappenplan biedt in- en overzicht. Van excuses naar voorbereiding (1), van voorbereiding naar het schrijven (2-4), het schrijven zelf (5) en de laatste twee stappen (6-7) gaan over het belang van zichtbaarheid voor je boek. Je vindt volgende stappen terug:

Stap 1: Wat is jouw excuus?
Stap 2: Wie ben je als schrijver en als ondernemer?
Stap 3: Wie is je ideale lezer? Voor wie schrijf je?
Stap 4: Wat is jouw unieke boodschap?
Stap 5: Plannen, structureren, schrijven
Stap 6: Branding – je boek in de markt zetten
Stap 7: In de spotlights met personal branding

Iedere stap eindigt met tips en oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt.

Je hoeft het niet alleen te doen. Je krijgt alle sleutels in handen om meteen de deur naar je boek open te zetten en erin te stappen. Geen excuses meer!

Biografie auteur:

Laurence Verwee
In haar eerste werkjaren was ze actief bij Lannoo,de grootste uitgeverij van het land. Daar stond ze aan de wieg van de eerste boeken van autoriteiten, zoals Wilfried Martens, Mark Eyskens, en topondernemer André Leysen. In die jaren ondersteunde ze op vele manieren honderden boeken.

Na zeven jaar werd het tijd voor haar eigen koers. Ze werd uitgever van een eigen blad: Impuls, het tijdschrift voor de ondernemer. Omdat ze veel contacten had met de bedrijfswereld werd haar ook dagelijks communicatieadvies gevraagd. Ze mocht zelfs een boeiende opdracht uitvoeren voor een van de belangrijkste PR-bureaus van het land, Hill & Knowlton. Ze kreeg ook de kans om ’Uw Vermogen’, een economisch en financieel tijdschrift van De Persgroep, te helpen lanceren.

Begin jaren 2000 stelde de Waalse uitgever Michel Cordier van Editions Clepsydre haar voor om een uitgeverij op te starten die boeken zou maken op basis van interviews, voor bedrijven uit het Nederlandstalige landsgedeelte. Op dat moment kwamen voor het eerst al haar werelden samen: de mediawereld, de communicatiewereld en het uitgeven van boeken. Niet veel later, in 2005, hield ze haar eigen uitgeverij boven de doopvont, Yin Books.

In 2014 volgde The Power of Books. Met The Power of Books ondersteunt ze mensen en bedrijven in hun groeiproces. Ze biedt trainers, coaches, kortom kennisondernemers alle nodige ondersteuning om hun gedroomde boek succesvol op de markt te zetten. Op deze manier kunnen ze zich met hun passie en expertise onderscheiden.

Het tijdperk waarin we nu leven vraagt om kennis, zichtbaarheid en constante vernieuwing, bijscholing en groei. Je kan niet blijven steken in je angsten, als je met je bedrijf grote stappen voorwaarts wil zetten

– Laurence Verwee