Groei door Designmanagement

Flanders InShape

Bestellen via: kim@flandersinshape.be

Flanders InShape onderzocht gedurende anderhalf jaar in het proefproject Groei door Designmanagement met 8 bedrijven op welke manier bedrijven duurzaam willen groeien. Of designmanagement een element kan zijn van een succesvolle groeistrategie, wat designmanagement betekent en hoe het kan leiden tot duurzame groei en hoe een onderneming het verschil kan maken door designmanagement in de bedrijfsstrategie te implementeren. De resultaten zijn veelbelovend: opbouw van competenties en kennis over designmanagement in het hele bedrijf, omzetstijging, groei van klanttevredenheid, toegang tot nieuwe markten, versterkte motivatie van de medewerkers en succesvolle samenwerking met experts. Dit boek beschrijft wat designmanagement inhoudt en hoe de deelnemers aan het project Groei door Designmanagement het als strategie voor een coherent geheel in hun bedrijf implementeren.

Vandaag stellen alle ondernemingen zich de vraag hoe ze op een constructieve manier het verschil kunnen maken. Designmanagement is één van de manieren om dat doel te bereiken en om te groeien. In het boek Groei door Designmanagement uitgegeven door Flanders InShape staan acht concrete cases die aantonen dat designmanagement leidt tot een hogere omzet, meer klantentevredenheid, toegang tot nieuwe markten, versterkte motivatie van de medewerkers en succesvolle samenwerking met experts.

Biografie auteur:

Flanders InShape is het Vlaamse kenniscentrum voor design in innovatie, opgericht door en voor de Vlaamse Industrie. Samen met onderzoekspartners ontwikkelt Flanders InShape kennis en tools op het vlak van design en designmanagement. Met stakeholders en andere partners ondersteunt Flanders InShape ondernemingen met deze kennis en inzichten.

Alles wat het bedrijf aanbiedt moet dezelfde identiteit uitdragen en een bewust gekozen productbeleving bieden aan de klant.

– Flanders InShape