Sofie rolt door het leven

Sofie Vanhoutte

Bestellen via: info@krijtlijn.be

7 sleutels voorbij de beperking.

Sofie is geboren met een beperking. Haar jeugdjaren heeft ze meer in ziekenhuizen gespendeerd dan op school. Al die tijd is ze blijven vechten voor het leven. Nu is ze sterker dan ooit.

In dit boek vertelt Sofie over haar strijd. Wat begon als een reeks medische klachten, mondde uit in een gevecht met zichzelf. Sofie leerde keuzes te maken, haar creativiteit te ontwikkelen en haar talenten te ontdekken. Met haar wilskracht en passie bracht ze evenwicht in haar leven.

Sofie is nu kindercoach en wil haar ervaringen delen met ouders en kinderen. In zeven sleutels toont ze aan hoe je je beperkingen kunt overwinnen. Ze gaat daarbij geen enkel taboe uit de weg. Ze focust op de relativiteit van succes, het plezier van een dier en de balans tussen lichaam en geest.

Biografie auteur:

Geboren op 21 mei 1974 met goesting in het leven.

Van kleins af was ik al gefascineerd door alles wat inspireert:

-in alles wat mensen raakt;

-in alles wat hoopvol is;

-in alles wat kracht geeft.

Van kleins af was ik al bezig met

-grenzen te overschrijden;

-het onmogelijke haalbaar te maken;

-uitdagingen binnen handbereik te plaatsen.

Door in een impulsieve bui deel te nemen aan Misses Globe 2010 bijvoorbeeld, wat als grap begon, maar uit de hand liep.

Impulsief nam ik ook deel aan het programma; Ik wil ook een lief; omdat ik een punt wilde maken; en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Tegelijk worstelde ik lang met het etiket dat de maatschappij op mij kleefde; met stempels die men op school op mij drukte en die jarenlang aan mijn ziel geknaagd hebben. Het gebukt gaan onder mijn delicate gezondheid riep me constant tot de orde waardoor ik nooit de school heb kunnen volgen en afmaken zoals ik het graag wilde.

Na een lange strijd sta ik met beide voeten in het leven.

Al ben ik me ervan bewust dat het me fysiek nog regelmatig onderuit zal halen.

Nooit zal het me de hoop ontnemen, al geeft me wel een boel beperkingen.

Jarenlang heeft het meer grenzen bepaald dan ik wilde en ook wilde toegeven.

Jarenlang heb ik mezelf wijsgemaakt dat ik wel op de goeie weg was onder het mom: I’m gonna fake it ‘till I make it.

Na een jarenlange zwerftocht en het werken aan mijn zelfvertrouwen herwon ik de moed om me te gaan bijscholen tot wat ik echt wil doen met mijn leven. Daarvoor volgde ik talrijke webinars, volgde ik coachings die me de nodige tools gaven om vlotter mijn doelen te bereiken. Ik volgde een opleiding tot creatief trainer waarvoor ik een certificaat mocht ontvangen wat me een enorme boost van zelfvertrouwen gaf. Dat was het bewijs dat ik mits een aanpassing hier en daar wel meer kon bereiken dan hetgeen men mij jaren terug op school influisterde.

De tijd is gekomen om mezelf en anderen nog meer zin te geven in het leven. Mijn ziel stak ik om die reden in vzw Krijtlijn.

Na jarenlang worstelen met de etiketten die mijn handicap en mijn schooltijd met zich meebrachten, vond ik het evenwicht en de rust in mijn hoofd om diepgekoesterde dromen om te zetten in doelen. Mijn plannen steek ik daarom boordevol dromen, als sterren aan een hemel waarvan dit boek de eerste ster is die kan worden geplukt.

Het raakt me als ik lotgenoten hoor vertellen dat ze liever thuisblijven dan met het openbaar vervoer te reizen

– Sofie Vanhoutte