Nieuws

Geen excuses meer: het verhaal en de angst erachter

Waarom een boek?
Ik ervoer de voorbije jaren dat mijn klanten vaak moeite hadden om aan een boek te beginnen of het te voltooien. Excuses zoals ‘te veel werk’, ‘te weinig tijd’, niet de juiste insteek vinden, ze speelden hen allemaal parten.

Mijn missie werd me stilaan duidelijk: ik wilde hen bijstaan met een blitzstart of welgemikte kick-off. Na al die jaren ervaring in het boeken- en communicatievak wist ik precies wat nodig was om snel en goed te kunnen starten. Ik verwerkte al mijn verzamelde informatie, testte het weekend uit met andere auteurs en het Schrijfweekend was geboren.

Terwijl ik het schrijfweekend aan het vormgeven was, klonk in mij steeds luider de kritische stem: ‘‘Laurence, als jij anderen helpt om tijdens een weekend hun boek te schrijven, waarom ligt dan dat van jou er nog niet? Walk your talk!”

Dat besef liet me niet meer los. Dus ik besloot dat de tijd rijp was voor een eigen boek. Het idee kreeg vorm, ik toetste het af met verschillende raadgevers, schaafde het wat bij, legde het opnieuw voor en… kwam uit bij mijn eigen angst. Angst om me te tonen, angst voor het schrijven. Vreselijk was dat! Al die jaren had ik het goed weten te verstoppen en te verdringen, maar nu kon dat niet meer.

Mijn boek moest er komen, en dus moest mijn angst open en bloot op tafel. Ik besloot om me kwetsbaar te tonen, en hierover te schrijven. Omdat ik weet dat jij en vele andere auteurs dezelfde worsteling doormaken. Doch, het was voor mij allerminst makkelijk, als schrijfcoach en uitgever.

Maar ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid, en hoe die verbindend werkt tussen mensen. Binnen één week ligt nu mijn boek in de winkels. ‘Geen excuses meer. Hoe word je een succesrijk auteur in 7 stappen’ is het resultaat van een spannend schrijfproces, maandenlang denkwerk en overleg, en een boeiend zelfonderzoek.