Nieuws

Schrijf je echt je boek in 2014 of blijft het nog maar eens enkel bij een goed voornemen?

De jaarwisseling is de tijd van terug- en vooruitblikken met oneindig veel lijstjes en trendvoorspellingen. Het is ook de tijd van de goede voornemens. “Afvallen”, “gezonder leven” en “stoppen met roken” scoren traditioneel erg hoog op de hitparade. Maar weet je dat ook “een boek schrijven” steevast in de top-vijf staat? Meer nog dan andere goede voornemens, die vaak maar enkele weken stand houden in het nieuwe jaar, is het schrijven van een boek een doelstelling waarvan op het einde van het jaar in minstens 90% van de gevallen blijkt dat ze niet gehaald is. Door in zee te gaan met Yin Books kan je ervoor zorgen dat het in 2014 anders verloopt.

Hoogste genot

De zomervraagjes van Humo peilen bij bekend volk altijd naar wat het als het hoogste genot ervaart. En het mag geen verrassing heten dat de antwoorden in de meeste gevallen verwijzen naar wat er in de sponde en het ledikant gebeurt. Een enkeling heeft het over de hete douche na een sportinspanning. Alleen schrijvers vormen een uitzondering: zij zeggen niet zelden dat het hoogste genot het immense gevoel is dat ze ervaren als ze het boek waar ze maanden of jaren aan hebben gewerkt eindelijk in handen hebben.

Wil je het wel echt?

Om dat hoogste genot te bereiken en dit jaar eindelijk je eigen boek in handen te hebben, moet je in de eerste plaats zeker zijn dat je het echt wil. Als je eigen boek er ondanks jaarlijkse voornemens nog niet is, zullen een aantal excuses je waarschijnlijk bekend in de oren klinken: de mensen zullen misschien vinden dat ik een dikke nek heb, want wie ben ik om een boek te schrijven?, ik zou wel willen maar ik heb echt geen tijd, ik heb het te druk met mijn core business en ik kan me slechts op één project tegelijk focussen, ik zal het later wel eens doen, ik heb alle ideeën in mijn hoofd maar als ik ze echt op papier wil zetten, blijf ik uren naar het spreekwoordelijke witte blad staren…  Herken je deze “argumenten? Dan is het de hoogste tijd om voor de spiegel te gaan staan, jezelf recht in de ogen te kijken en je af te vragen of je ze ook in 2014 zal uitspelen. Met andere woorden, wil je dat boek wel echt? Als het antwoord op die vraag positief blijft, dan is het hooh tijd om contact op te nemen met Yin Books.

Yin Books verwijst je excuses naar de prullenmand

Op elk van de bovenstaande argumenten heeft Yin Books immers een antwoord. Door onze ervaring met de professionele begeleiding van auteurs die een non-fictieboek op de markt willen brengen, kunnen wij schrijvers die in hun voetspoor willen treden geruststellen. Wie een boek in zijn of haar hoofd heeft hoeft geen schrik te hebben van wat “de mensen” zullen denken en verder hoeft hij/zij zich geen zorgen te maken over de kwaliteit. Van redactie tot vormgeving en drukwerk zorgen wij voor topkwaliteit. Onze begeleiding houdt ook in dat we de auteurs volgens hun eigen tempo laten werken, zonder evenwel de vooraf afgesproken timing uit het oog te verliezen. Het excuus dat de core business voor gaat is een dooddoener, want er zullen altijd andere dingen op de agenda staan. En als je angst hebt voor het witte blad, dan kom je ons gewoon het verhaal dat je in je hoofd hebt, vertellen. Dan noteren wij het zelf op het witte blad. Zodat jouw naam nog dit jaar op de cover van je boek prijkt en je hetzelfde hoogste genot ervaart als bekende romanschrijvers. Yin Books kan je er helpen voor zorgen dat 2014 eindelijk het jaar is waarin “een boek schrijven” niet bij een goed voornemen blijft. Geert Degrande

P1010863